• Приєднуйся:
  •  

ЛАБОРАТОРІЯ З ТЕХНОЛОГІЙ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ

Підготовка фахівців з готельно-ресторанної справи та вимоги освітньо-професійної програми передбачають викладання низки фахових дисциплін, що висвітлюють питання щодо технологій приготування страв та напоїв, гігієни та культури харчування, а також кулінарних традицій національних кухонь народів світу.

Лабораторію створено з метою поєднання теоретичного та практичного навчання, відпрацювання навичок добору необхідного устаткування для підприємств харчування, складання технологічних карт страв та напоїв, їх приготування, оформлення та подачі. Саме під час лабораторних занять студенти мають змогу створити свої перші кулінарні шедеври, а також поекспериментувати із соусами, гарнірами та оформленням страв.

Завданнями лабораторії є надання студентам комплексу спеціальних знань та фахових компетентностей щодо організації роботи та обслуговування споживачів у барах та ресторанах; організації роботи кухні закладу харчування, бармена та сомельє; культури обслуговування гостей; формування у студентів системного мислення та комплексу знань, умінь, навичок у галузі ресторанного обслуговування, технологій приготування страв та напоїв, а також культури та порядку їх подачі.

Випускова кафедра та завідувач лабораторії намагаються створити сучасний професійний майданчик для гастрономічних дослідів щодо кулінарних традицій української кухні та національних кухонь інших країн. Саме на базі цієї лабораторії студенти мають змогу долучитися до кулінарного мистецтва та опанувати секрети приготування національних страв та напоїв; розібратися з особливостями складання технологічних карт страв, зокрема із врахуванням завантаження обладнання та трудомісткості.

Під час лабораторних занять студенти мають змогу опанувати навички приготування, оформлення та подачі страв і напоїв відповідно до вимог та правил, визначених технологічними картами. Особлива увага приділяється умінню студентів поєднувати смакові якості продуктів, підбирати сучасні гарніри, соуси, а також оформлювати та презентувати страви.

Лабораторія забезпечена необхідним сучасним устаткуванням, інвентарем та посудом. Приміщення лабораторії активно використовується під час проведення різноманітних майстер-класів, вебінарів та реалізації освітніх проєктів за сприяння представників роботодавців та міжнародних партнерів університету.


КЕРІВНИЦТВО ЛАБОРАТОРІЇ

Завідувач лабораторії: Максим РИЖИХ, викладач кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.


Положення про навчальну лабораторію
Паспорт навчальної лабораторії

ВІДЕОТЕКА ЛАБОРАТОРІЇ