• Приєднуйся:
  •  
14 квіт. 2023 р.

Щорічно на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association проводиться Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science».

У цьому році конкурсні роботи оцінювало журі, до складу якого увійшли 145 спеціалістів-науковців, з них 78 з 22 зарубіжних країн: Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Чехія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія, Молдова.

На перший етап конкурсу було подано 378 робіт з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Німеччина, Оман, Алжир, Литва, Індія, Сербія, Хорватія, Пакистан, Польща, Грузія, Казахстан, Болгарія, Молдова.

Цього року до заходу долучилися і студенти нашого Університету Ольга ПЕЛЕХАНЬ та Ірина ТІЛУГ (група Т-20) та Юлія ГАРКУША (група ТМ-22) і Єлизавета КРАВЕЦЬ (група ГР-20).

Ольга ПЕЛЕХАНЬ обрала цікаву тему «Піший похід як вид світового туризму. Розвиток пішого туризму в Європі» (результати дослідження були представлені англійською мовою).  В написанні конкурсної роботи допомагала Юлія ГАРКУША. Науковий керівник – Тетяна ТЕСЛЕНКО, завідувачка кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

Не менш перспективному напрямку розвитку туризму була присвячена робота Ірини ТІЛУГ – «Сучасний стан та реалізація круїзного потенціалу». До співпраці долучилася Єлизавета КРАВЕЦЬ. Науковий керівник – Наталія ЯКОВЛЄВА-МЕЛЬНИК, старша викладачка кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

Одна з вимог міжнародного конкурсу – представлення робіт англійською мовою. Наші студенти справилися із цим завданням за професійною допомогою Тетяни КРАШЕНІННІКОВОЇ, завідувачки кафедри міжкультурної комунікації та соціально-гуманітарних дисциплін та Ірини ХОЛОД, доцентки кафедри міжкультурної комунікації та соціально-гуманітарних дисциплін.

Учасники Міжнародного конкурсу та їхні наукові керівники отримали цікавий досвід та сертифікати учасників Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science». Організаційний комітет конкурсу та керівництво Одеського національного технологічного університету висловили щиру подяку нашим студентам та їх науковим керівникам за участь у конкурсі та запросили до участі в наступному році.

Університетська спільнота вітає наших студентів з отриманням сертифікатів та щиро сподівається, що отриманий досвід стане вдалим стартом для подальших досліджень. Не зупиняйтеся на досягнутому та підкорюйте нові вершини!