• Приєднуйся:
  •  
30 бер. 2023 р.

Конкурс добіг свого логічного завершення – журі визначило переможців і номінантів! 30 березня відбулося їх нагородження.

"Результати конкурсу вражаючи! Журі важко було оцінювати роботи студентів, бо кожним учасником були створені неймовірні ролики та презентовані різноманітні козацькі страви – від найпростіших потапців до найулюбленішого козацького куліша!" – зізналася Перша проректорка пані Тетяна АЛФЬОРОВА, вітаючи переможців. "І найголовніше, що вдалося учасникам, – кожний член журі після перегляду ролика намагався відтворити страву, яку готували та презентували наші студенти. І це, на мою думку, найбільше досягнення кожного учасника. Вам вдалося передати у трихвилинному ролику секрети приготування козацької страви, презентувати її так, щоб вразити глядача та змусити його спробувати власноруч приготувати улюбленіші страви козаків за стародавньою рецептурою!"

Голова конкурсної комісії, завідувачка кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу пані Тетяна Тесленко, вітаючи переможців, зізналася: "Кожний ролик - це результат кропіткої роботи кожного, хто наважився надіслати роботи! І журі, і кафедра дуже вдячні нашим студентам, які відгукнулися та взяли участь у конкурсі, бо саме так напрацьовуються професійні навички і, найголовніше, навчання стає більш цікавішим та інноваційним».

Секретар комісії, старша викладачка кафедри пані Наталія Яковлева-Мельник, зазначила: «Ролики оцінювалися за багатьма критеріями і найголовніше, на що звертало увагу журі, – це організація робочого місця, дотримання технології приготування страви, оформлення та презентація страви. 19 робіт відповідали цим критеріям та пройшли до другого етапу конкурсу. Серед представлених у відеороликах страв – потапці, куліш, вергуни, галушки, гарбузова каша з пшоном і корицею, юшка та наш улюблений борщ».

І ось найбільш хвилюючий момент оголошення імен номінантів та переможців конкурсу!

За підсумками глядацького голосування Дипломи переможців у номінації «Глядацькі симпатії» та цінні подарунки отримали Анастасія Базарова, студентка 1 курсу навчальної групи ГР-22, та Валерія Бедрій, студентка 2 курсу навчальної групи Т-21.

Дипломами переможців у номінації «Майстри чарівного сита» та цінними подарунками нагороджені студенти 1 курсу навчальної групи ГР-22 Микита Калалб та Тетяна Джулай, а також студентка 1 курсу заочної форми здобуття освіти групи ГРЗ-22 Ніні Арабова.

Третє призове місце посіла студентка-заочниця Дарина Фоменко, яка здобуває освіту за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та навчається в навчальній групі ГРЗ-22.

Друге місце посіла Анастасія Пасько, яка здобуває освіту за спеціальністю «Туризм» за денною формою здобуття освіти і навчається в групі Т-22.

Головною інтригою конкурсу стало ім’я переможця конкурсу. Диплом переможця конкурсу та цінний подарунок отримав Данііл Онищенко, який здобуває освіту за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» за заочною формою і навчається в групі ГРЗ-22.

Всі учасники, які не були номіновані та набрали трохи нижчі бали, отримали Сертифікати учасників та подарунки.

Члени журі та кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу висловлюють всім учасникам конкурсу слова вдячності за участь і неймовірні результати, які вразили членів журі! Кожний ролик зроблений з любов’ю та свідчить, що українська національна кухня, а тим паче стародавня козацька кухня – це культурне надбання, частина нематеріальної спадщини України і рецепти приготування козацьких страв зберігаються в кожній родини. Учасникам конкурсу повною мірю вдалося показати розмаїття козацьких кулінарних традицій.

Сподіваємося, що такі Конкурси стануть в нашому Університеті традиційними і наступного року кількість учасників буде значно більша!

З перемогою Вас, так тримати!