• Приєднуйся:
  •  
16 груд. 2022 р.

Визнаючи важливість співробітництва у сфері популяризації української мови, історії та культури України, їх подальшого вивчення та розвитку, а також бажаючи розвивати і розширювати зв’язки між собою, Вищий навчальний приватний заклад «Дніпровський гуманітарний університет» та Комунальний заклад культури «Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького» уклали Договір та визначилися з головними напрямами співробітництва.

Угодою закріплено досягнуті домовленості щодо співробітництва з питань наукової, освітньої та просвітницької діяльності у формах:

  • проведення консультацій згідно з напрямами діяльності;
  • участь у здійсненні просвітницької діяльності шляхом проведення культурно-освітніх заходів, спрямованих на популяризації української мови, історії та культури українського народу;
  • проведення наукових досліджень у сфері духовної, ціннісної, комунікативної організації українського суспільства, його розвитку та становлення;
  • створення спільних творчих (наукових) колективів та робочих груп, а також взаємне залучення наукових та науково-педагогічних працівників до розв’язання конкретних питань співробітництва.

Відповідно до основних положень угоди сторонами виокремлено напрями з науково-методологічної та дослідницької діяльності, а також заплановано системне проведення науково-комунікативних заходів за організаційного сприяння наукового сектору КЗК  «Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького» та відділу організації наукової роботи, міжнародних зв’язків та академічної мобільності ВНПЗ «Дніпровський гуманітарний університет».