• Приєднуйся:
  •  
18 трав. 2022 р.

Відповідаючи на актуальні запити студентської правничої спільноти в умовах воєнного стану 18 травня 2022 року Дніпровський гуманітарний університет разом з адвокатськими об’єднаннями «Поповський і партнери» та «Новум» за підтримки ELSA Dnipro відкрили та провели першу сесію Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права!

Відкрила захід та звернулася з вітальними словами до спікерів та слухачів Школи завідувач кафедри права Дніпровського гуманітарного університету Тетяна ЛЕЖНЄВА, яка розповіла про Університет та освітні програми, на які здійснюється набір у 2022/2023 навчальному році. Очільниця локального осередку ELSA Dnipro Орина КОВІНЕНКО привітала учасників заходу, наголосивши на позитивній тенденції спільних заходів та запитуваності тематики Школи серед студентської спільноти.

Зі вступною промовою до слухачів звернувся спікер Школи, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Поповський і партнери», адвокат Дмитро ПОПОВСЬКИЙ, який розповів про ідею реалізації заходу, поділився власними науково-практичними напрацюваннями та окреслив подальші тематичні проєкти.

Перша сесія Школи зібрала близько 70 слухачів та була присвячена виникненню та становленню галузі «міжнародне гуманітарне право». Спікером сесії виступив партнер Адвокатського об’єднання «Новум», адвокат Едуард СИРОМЯТНИКОВ, який докладно розповів присутнім про історію виникнення, ключові інститути та міжнародні договори з гуманітарного права, візії щодо визначення та розрізнення збройних конфліктів, а також особливості захисту окремих категорій осіб під час збройних конфліктів.

Захід завершився обговоренням доповіді та відповідями на запитання слухачів Школи від пана Дмитра та пана Едуарда!

Наступна сесія Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права відбудеться 25 травня 2022 року з 16:00 до 17:30. Всі зареєстровані учасники отримають посилання на ZOOM-зустріч напередодні заходу на e-mail, вказаний при реєстрації.

Реєстрація слухачів триває за наступним посиланням: https://forms.gle/WoU7tWYUPz3BiaGDA

Дніпровський гуманітарний університет висловлює вдячність локальному осередку ELSA Дніпро, спікерам та слухачам Школи за ініціативу та зацікавленість у заході!

Чекаємо на Вас на наступній сесії Школи за тиждень! Далі буде!