• Приєднуйся:
  •  
14 жовт. 2021 р.

У день християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкували День захисників і захисниць України та День козацтва. Напередодні цього свята студенти університету зібралися на онлайн-зустріч зі своїми кураторами. Головною метою заходу був історичний дискурс до витоків цього свята. Богородиця завжди була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови козаки збиралися на Велику раду – загальні козацькі збори, на яких обирали гетьмана і визначали, як козацькій спільноті жити далі. Кожний українець сприймає козака як українського лицаря і захисника рідної землі, цей образ близький кожному українцю.

Виховний захід був спрямований на виховування у студентів – майбутніх психологів, готельєрів та рестораторів – поваги до захисників української  землі, до історичного минулого своєї Батьківщини, формування почуття патріотизму, національної свідомості та гордості за свою країну.

Учасники заходу проявили інтерес до героїчного минулого і сьогодення нашого народу. Активно приймали участь у інтерактивних вправах – розгадування кросворду про побут та життя козаків, створення тайм лайну про події визначних українських перемог. 

Під час заходу студенти виявили глибокі знання щодо історії українського козацтва та подвигів українських захисників та захисниць, які сьогодні продовжують писати героїчні сторінки нашої історії. Активно дискутували, доводили власну точку зору щодо ролі та впливу героїчного минулого українського народу на сприйняття нашого сучасного життя.