• Приєднуйся:
  •  
24 трав. 2021 р.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Сергій Волошко провів зустріч у форматі відкритого діалогу з майбутніми правниками, які здобувають юридичну освіту на факультеті права та психології.

Метою зустрічі було обговорення окремих питань діяльності центру та напрямків співпраці з університетом.

Пан Сергій презентував систему безоплатної правової допомоги, ознайомив із правовими послугами, які надаються Регіональним центром у разі затримання особи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, на стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні, під час розгляду справи у суді. Окреслено перелік категорій громадян, які мають право на безоплатну правову допомогу та яким чином вони можуть її отримати.

Презентуючи діяльність центру, Сергій Григорович довів, що система безоплатної правової допомоги у нашому регіоні має особливості. Географічне розташування регіону зумовило появу великої кількості внутрішньо переміщених осіб. А відтак – фахівці центру мають великий досвід вирішення правових проблем «переселенців», учасників бойових дій.

Студенти активно дискутували щодо забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя різних верств населення, правових можливостей та правової спроможності представників найбільш вразливих груп. Учасники зустрічі дійшли висновку щодо необхідності підвищення рівня правосвідомості, культури та освіченості населення.

Також багато питань у майбутніх правників викликали перспективи працевлаштування та проходження практики у центрі. За результатами зустрічі досягнуто ряд домовленостей щодо розвитку подальшої співпраці університету з Регіональним центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області – укладання договору про співпрацю, залучення фахівців центру до проведення занять та підготовки майбутніх правників, а також надання можливості студентам університету проходити практику на базі центру.


Дякуємо пану Сергію за цікаву розповідь, корисну інформацію та бажання й надалі продовжувати співпрацю з університетом!