• Приєднуйся:
  •  
6 трав. 2021 р.

8 і 9 травня Україна щорічно відзначає загальнонародні свята – День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій  війні, встановлені з метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції  у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму.

Найкривавіший конфлікт в історії людства – Друга світова війна, яка тривала шість років і забрала життя десятків мільйонів людей, особливо жорстокою і запеклою була на території Європи. Постраждали від неї більшість європейських країни, страшною трагедією вона стала й для України. Вісім мільйонів загиблих, мільйони скалічених доль, тисячі зруйнованих міст і сіл – таку ціну заплатив український народ за перемогу і свободу. Мільйони українців – від генерала до рядового – воювали проти нацизму, щоб звільнити нашу землю від страшної окупації і принести мир. Мільйони чоловіків, жінок і підлітків працювали на трудовому фронті, наближуючи переможний час.

Майже в кожній українській родині пам’ятають свого переможця – батька, діда, а для нинішньої молоді – прадіда. І хоча більшості з ветеранів Другої світової війни вже немає серед нас, нащадки згадують їхні розповіді про війну, як великий духовний скарб бережуть бойові нагороди і світлини воєнних років, навчають дітей і онуків з вдячністю й повагою ставитися до історії своєї країни і подвигу попередніх поколінь. Сучасними символами пам’яті про загиблих і пошани живим в Україні стали червоний мак і гасло «Ніколи знову».


З Днем пам’яті і примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Нехай будуть мир і злагода на нашій рідній землі!