В першу чергу італійська кухня знаменита піцою та пастою. Але якщо вам здається, що це прості і невибагливі страви, то ви помиляєтеся. Існує сила-силенна традиційних рецептів, вони змінюються не тільки залежно від регіону Італії, але навіть від країни, де стали звичними. Італійська кухня рясніє безліччю різноманітних трав і приправ: базилік, каперси, розмарин, орегано, пепероні... Так само Італія подарувала світу поширені в наші дні лазанью, різотто та карпаччо. Тож настав час і майбутнім фахівцям з туристичної та готельно-ресторанної справи навчитися трохи готувати по-італійські…
24 березня, згідно з двосторонньою угодою про партнерство з організації навчання та стажування між Асоціацією U.C.M. – Italy і школою італійської кулінарії «Settima Luna – Informazione» та Дніпровським гуманітарним університетом студенти ДГУ взяли участь у серії кулінарних майстер-класів італійської кухні, проведених президентом Асоціацією U.C.M. – Italy Паоло Брешиа. На заході були присутні регіональний представник, менеджер проєкту Асоціації Олександр Колбаса, тутори проєкту Аліна Добреля та Анатолій Полосін.
Студентам не тільки відкрили секрети приготування страв від провідних шеф-кухарів, але й надали можливість всім учасникам попрактикуватися у приготуванні італійської пасти. Натхненні кулінарними традиціями сонячної країни, вони презентували власноруч створені середземноморські страви й наче здійснили справжню кулінарну подорож до Італії !