• вул. Єрмолової, 35 А, м. Дніпро, Україна
  • +38 (056) 767-35-24
  • mail@dgu.edu.ua
  • Приєднуйся:
  •  
14 січ. 2022 р.

В межах угоди про співробітництво між Університетом та Асоціацією U.C.M. - Italy «Unione Cuochi del Mediterraneo» кафедрою туристичного та готельно-ресторанного бізнесу спільно з представниками Асоціації на чолі з її президентом Паоло Брешиа започатковано освітні проєкти «Школа підготовки кухарів» та «Школа підготовки офіціантів». Головною метою освітніх проєктів є наближення теорії та практики під час організації практичних занять, залучення до освітнього процесу провідних фахівців Асоціації та підготовка студентів для майбутнього стажування в закладах гостинності в мальовничих містечках на півдні Італії.

Заняття в межах проєкту проводяться у формі майстер-класів в «Лабораторії сервірування, етикету та ресторанної справи», що нещодавно обладнано в університеті на базі випускової кафедри. Фахівці, які залучені до занять у «Школі підготовки кухарів», облюбовали приміщення університетського буфету, який обладнаний всім необхідним для приготування італійських страв устаткуванням.

Обидві школи поєднують професійну підготовку зі спеціалізованим вивченням італійської мови. Дії офіціантів та відповідне сервірування коментуються італійською, під час занять студенти вивчають типові діалоги «офіціант-клієнт».

Ініціатори проєкту – Гарант освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» Олена Лисенко, завідувачка випускової кафедри Тетяна Тесленко та представники Асоціації ставлять перед собою амбітні цілі. Поряд із підготовкою студентів до міжнародного стажування в межах проєкту заплановано розроблення тематичних тренінгів та творчих майстер-класів для рестораторів регіону з питань етики та якості обслуговування, банкетингу тощо.

 

Чекаємо нових рішень та цікавих занять! ПРИЄДНУЙТЕСЯ!